Over ons

Art Quiltgroep Colorminds – Art quilts waarin kleur een belangrijke rol speelt

Het werken met een kleurpalet vormt voor de Art Quilt groep Colorminds telkens de uitdaging. In onze Art Quilts zijn ontwerp en kleur nauw met elkaar verweven. De tint, intensiteit en toon van een kleur veranderen wanneer twee kleuren naast elkaar te zien zijn. Warme versus koele kleuren, actieve en passieve kleuren en de verhouding ertussen zijn een intrigerend gegeven bij het ontwerpen. Daarbij leidt kleur ook vaak het oog door een ontwerp heen.   

Contact via mail: info@colorminds.nl

Corinne Zambeek-van Hasselt

Het werken met textiel is voor mij een grote ontdekkingstocht waarbij mijn voorkeur uitgaat naar 100% katoen. Ik verf mijn eigen stoffen waarmee ik graag experimenteer. Ik haal mijn inspiratie enerzijds uit de natuur, een onuitputtelijke bron en anderzijds uit de wereld van Fantasy, Mythes, Legendes en Science Fiction.

Mariëlle Huijsmans

Textiel is mijn medium om verhalen te kunnen vertellen. Ik combineer traditie met hedendaagse technieken en materialen.
Door in te zoomen op een detail van een spannende foto ontstaat een ontwerp. Voor de uitwerking gebruik ik spannende kleurcombinaties met als resultaat een kleurrijk werk dat de kijker plezier geeft om naar te kijken.

http://www.mariellehuijsmans.nl

Marjolijn van Wijk

Mijn werk vertelt vaak iets over mezelf. De inspiratie daarvoor haal ik uit mijn directe omgeving, de natuur en de kunst. Ik werk graag vanuit een bepaald thema en kleur is daarbij een belangrijk element. Bomen zijn een terugkerend thema in mijn werk.
Ik werk voornamelijk met katoenen stoffen die ik zelf verf en vaak bewerk d.m.v.  printen, stempelen, inkleuren met verf e.d. Maar soms maak ik ook een uitstapje naar andere materialen om mee te experimenten.
Mijn werk is nog steeds één grote ontdekkingstocht.

http://marjolijnquilts.blogspot.nl

Nienke Smit

Kleur en textiel zijn voor mij sterk met elkaar verbonden. Het experimenteel verven van (katoenen) stoffen met reactieve kleurstoffen, en deze stoffen laten spreken in een artquilt vormen mijn inspiratie. Woorden die bij mij en mijn werk passen zijn: Kleurrijk, Contrast, Optisch, Constructie en Lijnenspel.

www.nienkesmit.nl
www.verfvirus.nl

Rineke van Zeeburg

De natuur in al haar vormen en kleuren is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie, die ik verwerk in mijn quilts.
Het denkproces vooraf gaande aan de quilt, het verven van de stoffen in de juiste kleuren, het bewerken, bedrukken enz., kortom het gehele maakproces is voor mij net zo belangrijk als het eindresultaat.

Rita Dijkstra

Door het experimenteren met nieuwe technieken en materialen blijft het quiltproces een voortdurende uitdaging. Naast kleur is ook vorm voor mij belangrijk en ik zoek daarbij steeds de tegenstellingen op. Qua stof is een hand geverfde lap (niet alleen van mijzelf) gecombineerd met zijde vaak het uitgangspunt.

www.ritadijkstra.nl

Suze Termaat

Ideeën voor mijn werk ontstaan en groeien in mijn gedachten maar ook de natuur of een gedicht werkt inspirerend, of het is iets wat mij op dat moment raakt. Soms maak ik ook gebruik van een geverfde of gezeefdrukte lap en pas daar het ontwerp op aan, of het zijn kleuren of een thema die mij intrigeren.

www.suzetermaat.nl
www.atelierrouteputten.nl

Loes Klein Elhorst

Loes was lid van 2013 t/m november 2018. Haar quilts, die ze in deze periode gemaakt heeft voor de Colorminds, blijven in de collectie op de website te zien.

Gefascineerd ben ik door vormen en vooral vormen die veranderen. Ik zie ze overal: ribbels in het zand, een zwerm vogels in de lucht of een voorbij glijdende schaduw op de muur.
Een witte lap stof verven, bedrukken, bewerken en vervormen. De vorm willen vastleggen. De beweging suggereren. Het resultaat is vaak een 3D quilt met een vereenvoudigd, uitvergroot beeld.

http://www.loeskleinelhorst.wordpress.com